Συνταγη για (home-made) ενεργειακη μπαρα
Συνεχίζουμε με την "παραλλαγή" του Χρήστου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η μπάρα του Πέτρου είναι ανώτερη γευστικά, αλλά ας μην ξεχνάμε τη σεμνότητα και μετριοφροσύνη που διακρίνει το Χρήστο... Αν δεν δοκιμάσουμε, δεν θα ξέρουμε!
Υλικά
Υλικά
- 500 γρ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
- 100 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη (όσο λεπτή χοντρή όπως σας αρέσει)
- 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα (ισχύει το ίδιο με πάνω)
- 100 γρ. κάσιους φιστίκια τριμμένα (το αυτό...)
- 250 ml χυμός Amita ανάμεικτος μύλο-βερίκοκο-πορτοκάλι
- 300-500 γρ. μέλι (βάλτε τουλάχιστον πάνω από 300 και αν θέλετε και πάνω από 500 γρ.... για πολύ υψηλές αποδόσεις.....!!)
- Λίγο επιπλέον αλάτι (εάν δεν είναι οι ξηροί καρποί αλατισμένοι οπωσδήποτε 0.5 - 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι). Μην ξεχνάτε ότι το νάτριο μας χρειάζεται....
Εκτέλεση
- Σ' ένα μπωλ βρώμη και τριμένοι ξηροί καρποί ανακατεύονται καλά. Διαλύουμε το μέλι στο ζεσταμένο στα μικροκύματα χυμό (για να διαλυθεί ευκολότερα)
- Χύνουμε πάνω από τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά
- Στρώνουμε και πατικώνουμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά (λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο θα δώσει αντίστοιχα ζουμερότερο ή "ξερότερο" αποτέλεσμα)
- Αφού ψηθεί κόβουμε τα κομμάτια σε σχήμα παραλληλόγραμο και φυλάμε στο ψυγείο πρακτικά όσο θέλουμε.....
Η συνταγή δίνει περίπου 1.5 κιλό έτοιμου προϊόντος το οποίο δίνει περίπου 20 μπάρες γίγας που θα σας κρατήσουν για περίπου 10-12 προπονήσεις (100χλμ+), με συνολικό κόστος λιγότερο από 12 €!
Από τον Χρήστο.
Από τον Χρήστο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου