Συνταγη για (home-made) ενεργειακη μπαρα

Συνεχίζουμε με την "παραλλαγή" του Χρήστου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η μπάρα του Πέτρου είναι ανώτερη γευστικά, αλλά ας μην ξεχνάμε τη σεμνότητα και μετριοφροσύνη που διακρίνει το Χρήστο... Αν δεν δοκιμάσουμε, δεν θα ξέρουμε!


Υλικά
  •  500 γρ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 100 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη (όσο λεπτή χοντρή όπως σας αρέσει)
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα (ισχύει το ίδιο με πάνω)
  • 100 γρ. κάσιους φιστίκια τριμμένα (το αυτό...)
  • 250 ml χυμός Amita ανάμεικτος μύλο-βερίκοκο-πορτοκάλι
  • 300-500 γρ. μέλι (βάλτε τουλάχιστον πάνω από 300 και αν θέλετε και πάνω από 500 γρ.... για πολύ υψηλές αποδόσεις.....!!)
  • Λίγο επιπλέον αλάτι (εάν δεν είναι οι ξηροί καρποί αλατισμένοι οπωσδήποτε 0.5 - 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι). Μην ξεχνάτε ότι το νάτριο μας χρειάζεται....
Εκτέλεση
  1. Σ' ένα μπωλ βρώμη και τριμένοι ξηροί καρποί ανακατεύονται καλά. Διαλύουμε το μέλι στο ζεσταμένο στα μικροκύματα χυμό (για να διαλυθεί ευκολότερα)
  2. Χύνουμε πάνω από τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά
  3. Στρώνουμε και πατικώνουμε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά (λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο θα δώσει αντίστοιχα ζουμερότερο ή "ξερότερο" αποτέλεσμα)
  4. Αφού ψηθεί κόβουμε τα κομμάτια σε σχήμα παραλληλόγραμο και φυλάμε στο ψυγείο πρακτικά όσο θέλουμε.....
Η συνταγή δίνει περίπου 1.5 κιλό έτοιμου προϊόντος το οποίο δίνει περίπου 20 μπάρες γίγας που θα σας κρατήσουν για περίπου 10-12 προπονήσεις (100χλμ+), με συνολικό κόστος λιγότερο από 12 €!

Από τον Χρήστο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PARIS-BREST-PARIS 2015, Ταξίδι στην ιστορία (μέσα από τα μάτια ενός πρωτάρη)

To Ble Cycling Club στο PBP 2019

Giro Centrale Greece 2017