Ισοτονικα διαλυμματα




Ένας οδοντίατρος (Chris) με τη βοήθεια του ... Directeur Sportif Christos (ΟΚ είναι και ο μικρός Περικλής DS, αλλά ο δεύτερος έχει άλλα, πιο σημαντικά πράγματα από το ποδήλατο να ασχοληθεί αυτή την εποχή ;-)) δεν μπορεί παρά να έχουν κάτι σημαντικό να πουν, σε σχέση με τα ισοτονικά διαλύματα!Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Με γεύση πορτοκάλι 
·         1/4 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
·         1/4 του κουταλιού του γλυκού αλάτι
·         4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (κατά προτίμηση καφέ ακατέργαστη).
·         1/4 φλυτζάνι ζεστό νερό
·         3 και 3/4 φλυτζάνια κρύο νερό


Με γεύση λεμόνι
·         1 κουταλάκι του γλυκού φυσικό χυμό λεμόνι
·         3/4 φλυτζάνι νερό
·         1/4 του κουταλιού του γλυκού αλάτι
·         4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καφέ ακατέργαστη.

Σύμφωνα με άλλη (ίσως εγκυρότερη) βιβλιογραφία, αναφέρεται ως εξαιρετικά ωφέλιμος ο συνδυασμός χυμού φρούτων και μεταλλικού νερού σε αναλογία 1:1 με 1/4 του κουταλιού του γλυκού αλάτι και χωρίς επιπλέον ζάχαρη.
Κατάλληλα είναι φρούτα όπως μήλα, πορτοκάλια, καρπούζια!,πεπόνια!κ.ά.
'Ετσι εάν για νερό επιλέξετε κάποιο μεταλλικό πχ. λουτρακίου, που είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (κυρίως μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο κ.ά.) θα έχετε ένα πλήρες ισοτονικό αθλητικό ποτό.
Θυμηθείτε όσο περισσότερο χυμό φρούτων (τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη, φυσική γλυκαντική ουσία) τόσο λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη.
Με βάση πάντα τα άρθρα, οι υδατάνθρακες που περιέχει το διάλυμα, λόγω της ζάχαρης-φρουκτόζης, βοηθούν στη γρηγορότερη απορρόφηση του υγρού από τον οργανισμό. Πολλά ενεργειακά ποτά του εμπορίου έχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από την ενδεδηγμένη, οπότε καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα..... την πιό αργή απορόφηση του υγρού από τον οργανισμό!!!Ετσι φτιάχνοντάς το μόνοι σας, ξέρετε πραγματικά τι πίνετε.....!!!

Written by Chris.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PARIS-BREST-PARIS 2015, Ταξίδι στην ιστορία (μέσα από τα μάτια ενός πρωτάρη)

To Ble Cycling Club στο PBP 2019

Giro Centrale Greece 2017