Φ.Π.Α. βολτες... και δεν χρωσταμε σε κανεναν!!!


Φόρος Προστιθέμενης Αξίας; Αα πα, πα, πα!

Φτάνω Παντού Αργά!! Αυτό είναι το Φ.Π.Α.!

  Έτσι βάφτισε ο Κώστας Διαμάντης, γνωστός και μη εξαιρετέος ποδηλάτης, τον τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωνε τις "βόλτες" του.
  Σπαρτακιάδες, Brevets και ότι άλλο ποδηλατικό καταπιανόταν.
  Σήμερα ο Κωστής είναι μέλος της Μ.Π.Λ.Ε. (Ble Cycling Club).
  Έφερε λοιπόν μαζί του και το Φ.Π.Α.!

  Έτσι ξεκινήσαμε από το Ble τις πρώτες Φ.Π.Α. βόλτες μας. Δειλά, δειλά, τις Κυριακές, με σαφώς λιγότερες συμμετοχές, αλλά πάντα με την καλύτερη διάθεση.
  Τελικά στην τελευταία βόλτα, είχαμε πάνω από 40 συμμετοχές γυναίκες και άντρες!

  Τι είναι τελικά το Φ.Π.Α;
Είναι μια βόλτα που διοργανώνεται από τη ΜΠΛΕ συνήθως Κυριακές και ξεκινάει από που αλλού, από το "Ble". Μια βόλτα ανοιχτή σε όλους όσους έχουν ποδήλατο (όποιου τύπου ποδήλατο...), θέλουν να κάνουν και μπορούν 60-70 χλμ. μέσα σε γκρουπ, είναι οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου (οι ανήλικοι θα πρέπει να έρχονται με κάποιον ενήλικο συνοδό) και διαθέτουν όρεξη, όχι μόνο για φαγητό αλλά και για ποδήλατο!
  Η μέση ταχύτητα της βόλτας είναι γύρω στα 25χλμ./ώρα, μικρότερη βεβαίως στις ανηφόρες και φυσικά μεγαλύτερη στις κατηφόρες. Η διαδρομή είναι η φιλόξενη και πανέμορφη διαδρομή της παραλιακής, συνήθως από το Ble μέχρι την Ανάβυσσο. Την τελευταία φορά δοκιμάσαμε και το πρώτο μας βουνό! Την ανάβαση του Κρεμαστού Λαγού, στην επιστροφή της βόλτας.
  Οι συμμετοχές ήταν πάνω από 40 και οι περισσότεροι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή, μαζί με την ανάβαση δηλαδή!
  Σε κάθε βόλτα υπάρχει φυσικά ανάλογη στάση για καφέ. Σε κάποιες άλλες υπάρχουν και μικρά happenings!! Σπέσιαλ τυροπιτάδικα, σπέσιαλ καφετέριες και σπέσιαλ διαδρομές!
  Οι βόλτες μας ανακοινώνονται στο επίσημο blog του club και στην επίσημη σελίδα του μας στο facebook.
  Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι κανόνες στα Φ.Π.Α. μας:
  • Δεν υπάρχουν εξάρσεις στον ρυθμό της βόλτας.
  • Ο ρυθμός είναι σταθερός.
  • Τις πρώτες σειρές στο γκρουπ καταλαμβάνουν πάντα μέλη του κλαμπ.
  • Δεν μένει κανείς πίσω.
  • Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανέναν πίσω στις βόλτες μας, αρκεί να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να κινηθεί με μια μέση ταχύτητα γύρω στα 25χλμ./ώρα και με ασφάλεια μέσα στο γκρουπ.
Έτσι Φτάνουμε όλοι Παντού Αργά!

  Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το Φ.Π.Α, διατηρώντας φυσικά τον χαρακτήρα του. Μια ήρεμη και προσιτή βόλτα με όσο περισσότερους ποδηλάτες είναι δυνατόν, που έχει κανόνες και που κάθε φορά θα προσπαθούμε να την κάνουμε διαφορετική.
  Στόχος μας είναι το Φ.Π.Α. να μην μένει μόνο στην παραλιακή. Όποτε είναι δυνατόν να περνάει από όμορφες αναβάσεις και τοποθεσίες της Αττικής και να δίνει τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους ποδηλάτες, να γνωρίσουν το ποδήλατο φτάνοντας Παντού!
  Εσείς απλώς φέρτε το ποδήλατό σας, μαζί με την καλύτερή σας διάθεση!

Φ.Π.Α. βόλτες λοιπόν και δεν χρωστάμε σε κανέναν!

Από τον Χρήστο Δημητρακόπουλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PARIS-BREST-PARIS 2015, Ταξίδι στην ιστορία (μέσα από τα μάτια ενός πρωτάρη)

To Ble Cycling Club στο PBP 2019